maandag 21 november 2016

Feyenoord tekort gedaan

Het was weer een leuke voetbalzondag met aardig wat doelpunten. Sommige wedstrijden zijn dan om van te smullen, sommige wat minder. Waar het bij de supporters alleen maar om draait zijn de doelpunten en de uiteindelijke punten die een wedstrijd oplevert. Op maandag is het altijd de tijd voor de kranten. Bij die kranten werken mensen die naar dezelfde televisiebeelden kijken als wij. Maar toch lijkt het soms alsof zij een andere wedstrijd zien. Of kijken zij met andere ogen? Op de één of andere manier komt Feyneoord er vaak bekaaid vanaf.

In de verslaggeving heerst in ons land nog altijd dat Ajax genoemd moet worden. Als Ajax scoort, dan scoort Ajax. Als de tegenstander scoort, geeft Ajax een doelpunt weg, Waarom is dat? Om altijd vanuit dat perspectief verslaggeving te doen? Is het omdat ze in Amsterdam een grote fanschare hebben? Die fanschare kan wel groot zijn, maar bij andere clubs zijn de fans trouwer. Om niet alleen Feyenoord hierin te noemen, noem ik ook maar een fanschare als die van Heerenveen. Dit zijn mensen die de club niet laten vallen, ook niet als het een seizoen wat minder draait. Ze blijven de club steunen en wachten geduldig tot er weer een succes aankomt.



Nu even gericht op Feyenoord. Het was geen wedstrijd die verslaggevers graag zien. Maar Feyenoord is Barcelona niet, is het nooit geweest en wil het ook helemaal niet zijn. Het voetbal van Feyenoord bestaat altijd al uit werklust, inzet en goed samenspelen. Het team als collectief, en niet één of twee sterren die de dienst uitmaken. Het voordeel is dat je dan ook niet van die één of twee afhankelijk bent. Feyenoord heeft dit jaar genoeg spelers die een doelpunt kunnen voorbereiden of zelfs maken, dat is de grote kracht.

Als ze dan gaan spreken in de krant over een klinkende overwinning, maar dat de uitvoering niet van te watertanden was (AD), denk ik dat ze voor het gemak een afgekeurd doelpunt en een niet gekregen strafschop niet meetellen. In dat geval had Feyenoord ook met 5-0 gewonnen. Nu is 3-0 helemaal niet erg voor Feyenoord en voor de stand, dus er gaat niemand verder over zeuren, toch blijft het altijd zuur als je ergens recht op hebt en het niet krijgt.


Feit blijft dat Feyenoord na deze klinkende overwinning nog steeds fier aan kop staat en als de coach van de tegenstander begint te glimmen na acties van een speler van Feyenoord, dan verdient deze club nog steeds alle respect en is het nog steeds op weg naar de titel aan het einde van dit seizoen. In mijn ogen wordt de club uit Rotterdam dan ook tekort gedaan met zulke zure artikelen in de krant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten