woensdag 23 november 2016

Sylvana (4)

De man achter het filmpje met de harde beelden over Sylvana heeft zichzelf aangegeven. De heer Kuzu van de partij DENK hoopt dat de bewustwording bij de man de discussie aanzwengelt en een einde maakt aan discriminerende en racistische uitlatingen. Nu kan je je vraagtekens zetten bij zo'n filmpje en ik denk dat het heel goed is dat de man zelf uit is gaan leggen dat hij het nooit in deze heftigheid bedoeld heeft. Jammer genoeg is het heel lastig om iets van internet weg te krijgen als het er eenmaal op staat. Het zou beter zijn dit soort beelden gewoon te kunnen verwijderen Want eerlijk is eerlijk, of je nu voor of tegen Sylvana bent, deze beelden gaan wel een grens over.

Er is wel duidelijk geworden dat Sylvana naar aanleiding van dit filmpje beveiliging gaat krijgen. In mijn ogen is dit zwaar overdreven en is het ook onterecht dat onze organisatie voor terrorismebestrijding zich hiermee moet bemoeien. Aangezien zij een burger is, net als ieder ander burger zal ze zich gewoon tot politie en justitie moeten wenden in haar eigen woonplaats. En dan gaat dus de burgemeester van Amsterdam in haar geval hierover. Maar als de burgemeester van Amsterdam je moet beveiligen ben je mooi in de aap gelogeerd, of mag ik dat niet in deze woorden zeggen?
Er zouden concrete aanwijzingen zijn dat er één of meer mensen zijn die Sylvana iets aan willen doen. Nu kriebelt dat op dit moment wel bij heel veel mensen ben ik bang. Het erge vind ik heirvan dat alles wordt genoemd onder de kop “racistisch”. Er is helemaal niks racistisch aan dat als je je uitlaat over bepaalde onderwerpen die blijkbaar erg gevoelig liggen dat daar weerstand uit ontstaat. Deze weerstand kan een hoog niveau bereiken als je elk platform dat je aan kan grijpen je gezichtje ten tonele brengt en keer op keer je mening de wereld in blijft strooien.

Ik vind het erg jammer dat Sylvana met haar gejammer een platform krijgt zelfs in een politieke partij die ook elke opmerking als racistisch aanmerkt. Het is niet zo dat wij allemaal de hele dag naar elkaars huidskleur zitten te kijken. Sterker nog, wij kijken daar helemaal niet naar. Maar als je gaat aanschoppen tegen de nationale standaard dan roept dat weerstand op. Ongeacht je huidskleur. Daar is dus niks racistisch aan. Laten we hopen dat Sylvana niks aangedaan wordt, maar dat ook zij een bewustwording kent en een toontje lager gaat zingen. Dan keert voor de kerst alsnog de vrede terug in het land.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten