zondag 10 april 2016

Feyenoord

Nog maar een paar wedstrijden en dan zit dit seizoen er weer op. Dit seizoen waarin Feyenoord goed begon, en meedeed om de eerste plek. De reeks van verlieswedstrijden zorgde ervoor dat de titel uit zicht raakte. Gelukkig kwam Advocaat helpen en van Bronckhorst adviseren. Of dat echt de doorslaggevende factor is, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat Feyenoord weer steeds beter speelt. Het is weer leuk om naar te kijken en er wordt weer gewonnen.

Tegen Twente werd er ook weer fris en snel gespeeld. Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op 1-0 door een doelpunt van Michiel Kramer. De hele eerste helft regende het kansen voor Feyenoord, die jammer genoeg allemaal onbenut bleven.
Ook in de tweede helft bleef Feyenoord goed spelen en een matig offensief van Twente werd gemakkelijk afgeslagen. Op het scorebord hadden veel meer doelpunten kunnen en moeten staan, Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er werd gewonnen. Drie belangrijke punten om de race voor plek drie. Die plek waar Feyenoord recht heeft op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal in het volgende seizoen.

Iedereen kijkt natuurlijk ook wat Utrecht doet, want Feyenoord wil over twee weken de beker winnen. In eigen huis. Tegen Utrecht. Als Feyenoord zo speelt als de laatste paar wedstrijden, heeft Utrecht geen schijn van kans. Dan komt er alsnog een hoofdprijs naar Rotterdam.

Die andere hoofdprijs heeft Feyenoord al. En dat is die van beste supporters van ons land. Waar ze bij andere clubs al voortijdig weglopen, omdat men anders te lang moet wachten in de parkeergarage, blijven de supporters van Feyenoord tot het einde. En blijven ze supporter tot de laatste wedstrijd. Ook als er verloren wordt.

Daarom heeft Feyenoord eigenlijk het meeste recht op de titel. Maar die moeten ze dan volgend jaar maar halen. En een Europese beker. Maar nu eerst de beker winnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten