woensdag 13 april 2016

Meer of minder

Dat meneer Wilders zich al jaren schuldig maakt aan opruiing en populistisch gepraat, dat weten wij allang. Of hij nu meer of minder Marokkanen wil, maakt mij eerlijk gezegd ook niet zoveel uit. Wel vindt de staat dat er door een uitspraak hierover een strafrechtelijk proces tegen hem gevoerd kan worden.

Als de heren Samson en Spekman dergelijke uitspraken doen, is het verhaal ineens heel anders. Zij zijn namelijk van de Partij van de Arbeid. Een partij die ooit is begonnen als een linkse partij. Tegenwoordig is het een partij die de politieke kleur aanneemt van de grootst gekozen partij, om maar in de regering te kunnen zitten. Zelfs een kameleon redt het niet zo snel en zo vaak van kleur te veranderen.

Nu zijn de uitspraken misschien iets genuanceerd. Samson zei dat Marokkaanse jongeren een etnisch monopolie op straatoverlast hebben. Dat klinkt natuurlijk iets minder erg., daardoor niet gelijk minder eng. Hij veroordeelt net zo makkelijk één bepaalde groep op grond van afkomst. Dit is verboden volgens artikel 1 van onze grondwet.
Wat Spekman zei was misschien niet direct verboden. “Je moet Marokkanen die niet deugen vernederen waar hun vrienden bij zijn.” Dit zou misschien wel een leuke oplossing zijn, maar dit valt weer onder dezelfde opruiing die de heer Wilders nastreeft.

De rechter heeft het nu afgewimpeld, omdat de eisende partij, te weten PVV, geen belanghebbende partij is. Als de PVV dit niet is, dan is het de staat, en zou het openbaar ministerie een onderzoek, dan wel een aanklacht in moeten dien. Dit zal echter nooit gebeuren aangezien de heer Samson niet alleen met zijn pinkie, maar tot aan zijn nek in het achterwerk van meneer Rutte zit. En de hielen van meneer Rutte zijn drijfnat van al het gelik van de heer Samson. Samen zullen zij er dan ook voor zorgen dat er geen aanklager zich eraan waagt ook maar enigszins onderzoek te doen, laat staan verdere stappen te ondernemen.
Opnieuw is ook in ons land de klassen-justitie weer bewezen, waarvoor ik de heren Samson en Spekman vriendelijk wil bedanken. Toch als ik moet kiezen, doe mij dan maar wat minder Partij van de Aarslikkers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten